E oficial. Horațiu Moldovan a fost prezentat de Atletico Madrid, mesajul spaniolilor

de: Beatrice Dumitru
24 01. 2024

Transfer istoric pentru România. Horațiu Moldovan a fost anunțat de Atletico Madrid, iar portarul român va juca sub comanda lui Diego Simeone. Cum l-au descris spaniolii pe fostul goalkeeper din Giulești.

Cum l-a descris Atletico pe Horațiu Moldovan

Horațiu Moldovan a jucat 23 de meciuri în acest sezon pentru Rapid, în care a primit 25 de goluri. În zece dintre partide el a reușit să închidă poarta. Internaționalul român a efectuat viizta medicală la Madrid, apoi a semnat contractul cu Atletico, care a i-a achitat clauza de reziliere în valoare de 800.000 de euro.

Atletico Madrid a anunțat oficial transferul lui Horațiu Moldovan pe Wanda Metropolitano, pe pagina de Twitter. ”Un nou gardian al galaxiei Atleti”, este descris portarul român.

Și Rapid a avut un mesaj scurt pentru Horațiu: ”A fost o plăcere! Mult succes, Moldo”.

Horațiu Moldovan, întărire pentru poarta lui Atlético! Internaționalul român a semnat cu clubul nostru pentru restul sezonului și încă trei stagiuni. Bine ai venit, Moldovan!”, a scris gruparea madrilenă pe contul oficial de Twitter.

Ce salariu are la Atletico Madrid

Horațiu Moldovan se va lupta la Atletico Madrid pentru postul de titular cu Jan Oblak (31 de ani), considerat unul dintre cei mai buni portari din lume. Românul a semnat un contract pe trei ani și va avea un salariu de 800.000 de euro, care va crește cu câte 180.000 de euro în fiecare sezon.

Citește și: Helmut Duckadam îl face praf pe Horațiu Moldovan. Ce îl scoate din sărite la portarul naționalei – VIDEO

La Rapid, Horațiu Moldovan primea 10.000 de euro pe lună, iar înlocuitorul său, Marian Aioani, transferat de giuleșteni de la Farul, va încasa 12.000 de euro lunar.

Portarul este cel de-al patrulea fotbalist român de la Atletico Madrid, după Didi Prodan, Cătălin Munteanu și Cosmin Contra.

Ce a spus Horațiu Moldovan la plecarea spre Spania

La plecarea spre capitala Spaniei, Horațiu Moldovan a vorbit despre concurența pe care o va avea la Atletico Madrid. pentru a fi titular. El va deveni goalkeeper-ul de rezervă al echipei lui Diego Simeone, după plecarea croatului Ivo Grbic în Premier League.

Citește și: Cine este cel mai bine cotat jucător din campionatul românesc. Fotbalistul care a pierdut cel mai mult din valoare

Sunt cu gândul doar la ce urmează. Au fost multe discuții, dar nu poți refuza Atletico. A fost cea mai hotărâtă echipă. Va fi cea mai mare concurență de până acum. Oblak este, probabil, cel mai bun portar din lume.

Este un vis devenit realitate, încă nu mă hazardez, mai am de trecut vizita medicală. Cred că este un exemplu pentru toți copiii care joacă fotbal, să aibă încredere necondiționată în ei pentru că la fotbal totul este posibil”, a spus Horațiu Moldovan,la plecarea spre Madrid.